Tot un exemple.

BY joan IN , No comments

En una de les anteriors entrades escrivia sobre la solidaritat i el que representava per a mi a l'escola i a l'educació dels nostres infants...

La solidaritat entesa com l'ajuda als que ho necessiten més que tu, entesa com l'empatia cap a les dificultats dels altres, es pot expressar de moltes maneres diferents.

Avui us vull parlar d'una de les campanyes solidàries que fem a l'escola: la seva realització és la que menys feina ens dóna (entenen feina com a muntatge d'activitats, preparació de materials, despesa econòmica o mobilització de gent) però a la vegada és la que més m'enriqueix personalment.

Des de sempre he admirat a les persones emprenedores, a les persones entusiastes, a les persones resilents, que malgrat tot tiren endavant un projecte o una idea. Quan aquest projecte a sobre té a veure amb una malaltia o una injustícia o una desigualtat això ja no només ho admiro sinó també m'enamora. 

Aquest és el Cas de l' Eva Giménez, presidenta d' ASDENT, associació que és dedica a cercar recursos per aconseguir investigar malalties "rares" com les que afecta al seu fill Nacho. De l' Eva admiro la seva capacitat de lluita davant la muntanya que suposa la malatia de les persones que més s'estimen (els fills) i davant la seva pròpia malaltia.

La mobilització davant la passivitat que pot suposar una situació com aquesta, M'ENCANTA, és tot un exemple per a moltes persones que davant les petites dificultats del dia a dia moltes vegades no som capaces d'aixecar-nos i només busquem en les lamentacions el consol que de totes totes és insuficient i poc efectiu.

L'Eva i la seva associació han realitzat moltes campanyes amb la finalitat de difondre el seu missatge a tot arreu, a la seva pàgina web trobareu molta informació al respecte. I el més important és que després d'un repte hi ha un altre i un altre, l'èxit no és aconseguir el repte sinó trobar-ne de nous (gran metàfora educativa, no trobeu?)

A la nostra escola, senzillament fem una recollida de taps de plàstic que després els portem al local d'ASDENT, també expliquem als alumnes la situació d'en Nacho i la veritat és que és molt significativa la resposta dels alumnes, cada setmana hem de buidar la capsa un parell de vegades ja que els nens i nenes porten molts taps, preguntem com està el Nacho i si els taps serveixen de quelcom...

Com ja he dit abans, l'acció solidària no té res d'especial, no guanyarà cap premi a la innovació, però crec que compleix un dels objectius que tota escola ha de tenir: fer experiències significatives, capaces d'empatitzar amb els altres i que generin sentiments.

Us deixo, la xerrada que va fer l'Eva al TEDXGracia, tot un exemple clar del que és la lluita, la força, el coratge i la motivació davant d'allò que vols, que desitges. HI ha persones que coneixes i les admires, però hi ha persones que coneixes i t'emocionen, l'Eva sens dubte és d'aquestes últimes, val la pena, de veritat ho val que escolteu aquesta xerrada, no us pot deixar indiferents.



0 comentarios:

Publicar un comentario