L'escola un lloc per educar PLEGATS

BY joan IN , , , No comments

   Aquest bloc, que estic iniciant, encara intenta orientar-se cap a quina direcció focalitzar els seus interessos. 

   En una entrada anterior, intentava explicar quins són els tres reptes que penso que té l'educació d'avui en dia. Sobre aquests tres eixos intentaré fer girar els continguts d'aquest bloc: 
   Per una banda l'ús de les TIC, tac, EINES 2.0 en l'aula i com a recursos metodològics i bases del nou aprenentatges  però també dirigiré la mirada cap a la necessitat de educar als nostres infants vers una educació emocional i en valors que els ajudi a enfocar el futur o la vida present, finalment i acabant en el tercer d'aquests eixos vertebral: una de les màximes preocupacions del món educatiu i que s'ha de convertir URGENTMENT en objecte de seriós estudi  en molts centres: la col.laboració, implicació de les famílies en la vida de l'escola.
   Fins ara he escoltat a molts mestres queixar-se, enyorant vells temps i criticant la poca predisposició de molts pares: donar poc valor a l'escola, defensar sempre al seu fill/a davant del mestre/a, no anar a reunions o activitats etc etc, com a mostra podem llegir l'article del "periodico" on resalta la poca participació dels pares en els consells escolars.

(si vols llegir l'article clika la imatge)
Font: Familiesambveu

Tots aquests arguments són ben certs i segur que molts cops estan argumentats, però... i? ens quedem amb els braços creuats?  obrim l'escola? donem oportunitats suficients a les famílies? ens ho fa fàcil la societat? Penso que és molt important reflexionar del com ho fem i de com està la situació però encara ho és més generar idees i propostes i portar-les a terme, algunes poden fracassar però ja es diu que el pitjor fracàs és aquell que no s'intenta.

Si volem millorar l'educació no podem remar cap al sud si les famílies remen cap al nord, perquè el únic que aconseguirem serà trencar el vaixell i enfonsar amb ell als infants.

0 comentarios:

Publicar un comentario