Entre dos aigües

BY joan IN No comments

El proper divendres s'aprova la LOMCE (Lle orgànica de millora de la  qualitat d'ensenyament) davant d'aquesta aprobació està convocada una  vaga el proper dijous a tota l'educació pública però també CONCERTADA.

 I és que poso la Concertada amb majúscules perquè ja està bé, com bé deia en un article recent Carles Armengol (http://carmengol.blogspot.com.es/2012/07/elsequivocs-sobre-lensenyament-public.html) sembla que interessi donar a entendre que hi ha mestres de primera i mestres de segona.
Que  els de la concertada no ens afecta ni la nova llei i menys les  retallades. En molts ambients sempre s'ha associat la dreta amb la concertada,  l'església amb la dreta i de retruc amb la concertada, i amb això s'han  fet demagògies i generalitats.
I com sempre s'ha ficat a totes les  escoles en el mateix sac. Els concerts han servit a tots  els governs de tots els colors, estalviar-se molts diners en escoles;ara a l'hora de retallar no hi ha cap mirament ni per l'escola ni pels seus treballadors.
Es cert que aquesta vaga de l'ensenyament, al sector de la concertada ens fa estar entre dos aigües, per una banda  acabem de signar un conveni que ha costat molt en aquests temps de  crisis, Madrid encara no el té, i sembla que ara fer una vaga no tindria  gaire sentit.
Però cal cridar ben fort que no podem permetre que  aquesta llei tiri endavant sense fer-nos sentir com a col·lectiu, si  llegim atentament molts aspectes de la nova llei aquesta atenta contra  la democràcia dels centres, contra la importància de l'educació en  valors i un suposa un greu atac contra el nostre país i la seva  llengua. Per tot això, i encara que tinc molt clar que el sector públic ens vol al seu costat perquè els interessa sumar gent, i tinc molt clar que ens veuen com els grans beneficiats d'aquesta nova llei  (??????) també penso que estem tots al mateix vaixell (EL DE L'EDUCACIÓ) I quedar-nos calladets i sense fer res es donar a  entendre que ja ens està bé.
 I això no!!!! o sigui que...

0 comentarios:

Publicar un comentario