Reivindicar el que és just

BY joan IN , , No comments

Porto una estona davant l'ordinador pensant en escriure alguna cosa que toqui el cor, alguna cosa que pugui resumir el que sento o que pugui transmetre tot allò que m'agradaria que els meus “lectors” entenguessin. He escric i he esborrat, finalment penso que no val la pena, donar més voltes...

Enguany he tingut la sort de compartir classe, de compartir vida, de compartir vivències, de compartir la tutoria de cinquè amb en Joel, un nen de 11 anys que pateix una malaltia crònica de generativa , que l’impedeix valdre’s per si mateix, i que cada vegada més necessita l’ajuda d’algú per poder fer les tasques més senzilles.

En Joel va aparèixer a la Marató de tv3 d’enguany, en el programa, tot Catalunya va poder conèixer la seva realitat del dia, les ajudes que necessita, la plena integració a l'escola i l'amor incommensurable de la seva família.
Porta des de els tres anys a l'escola, al ser una escola molt petita, porta gairebé vuit anys amb els mateixos companys, que el tracten com un més de la classe, els mestres que al llarg de la seva escolaritat hem estat amb ell, també procurem tractar-lo com un més, amb els seus defectes i les seves virtuts, els seus encerts i les seves mancances.

Pels companys de classe estic convençut que si, encara que en Joel escrigui amb l'0rdinador, encara que baixi amb ascensor o encara que no jugui a futbol, ell està plenament integrat al grup.
Ho reconec i no m'ho amago, encara que pugui sonar pot professional, en Joel m'ha robat el cor, a l'igual que me'l roben aquelles persones que malgrat totes les dificultats somriuen a la vida i no la passen lamentant-se sobre el que no pot ser ni no serà. Per què si alguna cosa té compartir vida amb persones dependents és que t'ajuden elles a tu més del que tu els pots ajudar.

I si, quan un és pare ho veu tot d'una manera diferent, potser més sensible, potser més humana, potser més imparcial, però de ben segur que més empàtica, per això un no deixa de valorar la família d'en Joel, la seva força per no caure, la seva voluntat per tirar endavant el que uns pares estimem més, els seus fills.

Aquest senzill article té només una única finalitat, des d'aquest humil espai vull revelar-me i fer pública una realitat que cal denunciar: La mútua vol treure l'ajuda a la mare d'en Joel i la vol obligar fer la jornada complerta enlloc de la reduïda com té ara. Això no cal dir que faria trontollar una estabilitat familiar ja que en Joel, com va quedar demostrat al Nadal i com ha tornat a quedar demostrat en l'aparició de la mare al programa de TV3 “Els matins” necessita més que ningú una mare al seu costat.

 


Que aquest senzill escric pugui servir d'alguna cosa...

Us animo a signar perquè pugui canviar la situació
ttp://www.change.org/es/peticiones/asepeyo-que-me-mantengan-la-prestaci%C3%B3n#share



0 comentarios:

Publicar un comentario