Maneres de llegir

BY joan No comments

Ara que comença el nou curs, estaria bé que com a mestres tinguem present que la lectura al nostre segle ACTUAL ha canviat respecte a quan érem petits.

Molts cops en reunions, en sessions d’avaluació, en tertúlies després del dinar... els mestres ens queixem que els nostres alumnes ja no llegeixen com abans, que costa motivar a la lectura, que cal buscar elements motivadors perquè s’engresquin en un llibre, que tota aquesta pèrdua d’interès cap a la lectura té unes repercussions negatives vers l’aprenentatge etc etc. I la primera reacció que tenim es culpar a la societat actual o als pares despreocupats...
Però el cert, és que les maneres de llegir han canviat i no pot ser que a l’escola encara vulguem tenir asseguts als alumnes una hora llegint llibres que ells no han escollit i que no els susciten gaire o gens d’interès.


Cal fomentar altres formes de llegir, cal deixar que els nostres alumnes cerquin, trobin, descobreixin  el què els motiva i en quin format els motiva, perquè ningú discuteix que llegir no és important però el que puc posar en dubte és llegir com fa 10, 20 o 30 com encara es pretén fer en algunes escoles i després queixar-se que els alumnes no volen llegir.


0 comentarios:

Publicar un comentario