VITAMINES EDUCATIVES

BY joan No comments

     No fa gaires dies tot treballant les fruites i verdures amb els nens i nenes de tercer va sortir el tema de les vitamines que ens aportaven aquests aliments, la curiositat d’un alumne preguntant perquè eren importants les vitamines va fer que investiguéssim quines eren les 5 principals. 
Penso que  com les fruites, els mestres necessitem anar prenent les nostres vitamines educatives. No sabeu quines són? Què no sabeu quins són els seus beneficis? Què no sabeu on les podeu trobar? 



Tranquils, a mi, aquestes preguntes fa temps que també les ignorava, que tampoc sabia la resposta, però com no fa gaire he trobat un lloc on sense pagar ni un euro pots aconseguir-les totes, us en faré cinc cèntims dels seus beneficis terapèutics educatius i us faré el gran regal de dir-vos on les he trobat:
  • Vitamina A: Aquesta vitamina és importantíssima per al teu sistema immune.. Els aliments que més vitamina A tenen són: El pebre, les patates dolces i la pastanaga. Educativament parlant la vitamina A: Ens permet APRENDRE cada dia dels nostres alumnes, dels nostres companys, dels docents en xarxa, dels llibres… és una vitamina essencial per no caure en la zona de confort, en la desgana, en la rutina... 

  • Vitamina B12: Aquesta vitamina és clau perquè t'ajuda a enfortir el teu sistema nerviós, crear nou ADN i nous glòbuls vermells. Aquesta súper vitamina la pots trobar a les cloïsses, el fetge de res i el pop.  En el món de l’educació la vitamina B12 ens aporta BUSCAR altres recursos, altres maneres d’ensenyar, de motivar, buscar altres companys que tenen els mateixos interessos, les mateixes preocupacions 

  • Vitamina B6: Aquesta vitamina és un aliat clau si estàs en procés de baixar de pes. A més també t'ajuda a estabilitzar el sucre en la sang i així prevenir moltes malalties. Els àpats amb mes vitamina B6 són el peix, el pollastre i els cigrons.  Com a mestre, aquesta vitamina t’aporta VIDA, si ja sé que és amb B, però on restaria la feina de mestre sinó assumíssim l’error, moltes vegades la por a equivocar-nos a no arriscar-nos ens fa caure en l’estancament. VIDA perquè més enllà de les parets de la nostra classe, inclús més enllà de les portes d ela nostra escola, hi ha milers de mestres com tu, molts educadors que tenen alumnes cada dia davant seu com tu, que com tu tenen molt que ensenyar, tenen molt que dir. 

  • Vitamina C: Aquesta és la vitamina que més coneixem i és perquè és un antioxidant meravellós. Els aliments que més vitamina C tenen són les taronges, les llimones i les mandarines.  Els mestres aquesta vitamina ens permet CANVIAR, canviar i reflexionar sobre aquest canvi, ens permet innovar si creiem que el que estem fent no arriba als alumnes, ens permet canviar la nostra visió sobre la realitat dels nostres alumnes, ens permet ser flexibles, no quedar-nos amb el que estem fent, ser inquiets. 

  • Vitamina D: Té el benefici que té és enfortir la salut dels ossos i així prevenir l'osteoporosi i altres malalties que afecten la salut del nostre sistema ossi.. Els aliments que més vitamina D contenen són salmó, llet, ous. Finalment aquesta vitamina ens permet DIALOGAR, establir contactes, buscar en el diàleg el recolzament necessari per no sentir-te una illa en un oceà, diàleg per solucionar problemes, diàleg per establir sinergies, diàleg per enfortir la teva autoestima . 
 Formar-nos, seguir aprenent, aprendre per desaprendre, créixer, canviar, innovar, motivar, compartir, sentir-se recolzat, conèixer, valorar, dialogar, escoltar.. aquests i altres verbs que formen part de les vitamines que qualsevol mestre necessita els he trobat tots reunits en un mateix espai: E

Els EDCAMP: Per a mi han estat el descobriment formatiu de l’any. Si en un primer moment vaig descobrir les xarxes com a espai on tenir una bon rebost de vitamines, els EDCAMP donen una passa més i aporten la frescura de les relacions humanes, el contacte directe.
Aquest cap de setmana he estat a Montcada, els companys de l’organització han invertit esforços i hores de dedicació a que la trobada fos un èxit i veritablement ho han aconseguit.
Us convido a provar l’experiència, perquè en si, viure un EDCAMP és una experiència personal i intransferible, I si a sobre t’remportes una bona dosis de vitamines.. què vols més?


0 comentarios:

Publicar un comentario