Canvi d'armari

BY joan IN No comments

Ara que sembla que el bon temps ha vingut per no marxar i la calor als migdies comença a ser important, és hora de treure de l'armari aquella roba que ens recorda l'estiu i guardar al fons de tot, aquelles camises de màniga llarga i jerseis que no tornarem a veure fins d'aquí uns quants mesos. El que diem en l'argot familiar: fer el canvi d'armari. 

Un canvi d'armari ben fet requereix temps: temps per plegar la roba que ja deixaràs al fons de tot, o als calaixos de dalt, aprofitar per desfer-te d'aquella roba que de tan posar-la té forats per tot arreu, o fins i tot aquella que s'ha quedat petita dins d'un cos que pel pas dels anys s'ha fet una “miqueta” més gros portar-la en un dels punts de recollida de roba que tanta falta fa. Temps per penjar a l'armari després de planxar aquelles samarretes que estaven en calaixos arrugades esperant que arribés l'estiu. Aquells pantalons curts i banyadors que demanen a crits una piscina o una passejada per paisatges marins.. 

En definitiva un canvi d'armari implica, guardar, seleccionar, llançar... i demana temps i paciència per fer-ho bé. Tot fent això aquest matí, anava pensant que estaria bé també fer un canvi d'armari a nivell educatiu: si a l'estiu no ens posem la mateixa roba que a l'hivern, si la roba que ja ens ve petita la renovem, si la roba trencada la llancem, si quan venen les rebaixes comprem modelets nous, si... 

Per què fem sempre el mateix a nivell educatiu? Si els alumnes són diferents, si els alumnes s'avorreixen, si ens sentim que no connectem amb ells, si ja portem anys fen el mateix, si les coses no funcionen... Igual que quan ve l'estiu ens canviem de roba, estaria bé que de tan en tan també canviéssim la manera de fer les classes, la manera de apropar-nos als alumnes, la manera de fer claustre, de ben segur que ens sentiríem millor tan per dins com per fora.

0 comentarios:

Publicar un comentario